RRF-2.1.2-21-2022-00011 | A Soproni Egyetem digitális transzformációja az oktatásban (SOE – DTO) 2022-2026

A Soproni Egyetem digitális transzformációja az oktatásban (SOE – DTO) 2022-2026

A Soproni Egyetem az RRF-2.1.2-21 kódszámú felhívásra előkészített "A Soproni Egyetem digitális transzformációja az oktatásban (SOE-DTO) 2022-2026" című projekt kertében kívánja megvalósítani az oktatás digitális transzformációját.

A Projekt azonosító száma

RRF-2.1.2-21-2022-00011

Támogatás összege

Szerződött támogatás összege:
2 255 136 635 Ft

 

Időpontok

A projekt futamideje:
2022. május 11.
-
2026. április 30.

Kapcsolat

A projekt szakmai vezetője:
Ambrus Attila József

Projektmenedzser:
Timár Andrea

Pénzügyi vezető:
Varga-Illyés Virág

A projekt adatai

Projekt címe: A Soproni Egyetem digitális transzformációja az oktatásban (SOE – DTO) 2022-2026
Projekt azonosító száma: RRF-2.1.2-21-2022-00011
Résztvevők: Soproni Egyetem
Szerződött támogatás összege: 2 255 136 635 Ft
A projekt futamideje: 2022.05.11.- 2026.04.30.
Projekt szakmai vezetője: Ambrus Attila József
Projektmenedzser: Timár Andrea
Pénzügyi vezető: Varga-Illyés Virág

Részletes leírás

A Soproni Egyetem az RRF-2.1.2-21 kódszámú felhívásra előkészített "A Soproni Egyetem digitális transzformációja az oktatásban (SOE-DTO) 2022-2026" című projekt kertében kívánja megvalósítani az oktatás digitális transzformációját. A transzformáció nem érhető el az oktatási tevékenység digitális térbe való áthelyezésével és informatikai környezetének fejlesztésével. Ennél tágabb perspektívában szükséges a digitális változásokat megvalósítani. Transzformációról akkor beszélhetünk, hogyha az oktatással kapcsolatos minden működési folyamatot az alapoktól újratervezzük a digitalizáció és automatizáció szem előtt tartásával, ide értve az oktatásmódszertant, az egyetemi polgárság kompetenciáinak fejlesztését, a tantervek, tananyagok, hallgatói életút támogatások modernizálását, az oktatással összefüggő adminisztrációs folyamatokat, a nemzetközi térben való digitális megjelenést és a digitális változásokhoz elengedhetetlen fizikai feltételeket.

Az oktatás digitális transzformációjához az Egyetem az alábbi komplex célrendszert kívánja megvalósítani:

  1. a) a hallgatók, oktatók és munkatársak digitális kompetenciafejlesztése;
  2. b) az intézményi adatvagyon mesterséges intelligencia segítségével való elemzése;
  3. c) a munkaerőpiaci elvárások oktatásba való intenzív integrálása, a gyakorlati oktatás hatékonyságának növelése;
  4. d) az oktatás digitális transzformációja, a digitális oktatási lehetőségek szélesítése, az ehhez szükséges környezet kialakítása, fejlesztése;
  5. e) nemzetközi láthatóság fokozása.

 

A projekt tervezett eredményei

A főtevékenység eredményeként Wifi fejlesztés valósul meg az egyetemen, zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment rendszer beszerzése megtörténik, több tanterem és labor digitális eszközökkel való felszerelése valósul meg, az oktatást támogató háttérszolgáltatások digitális transzformációja megindul, létrejön a Digitális Oktatásmódszertani Központ, mely képzésekkel és módszertani támogatással segíti az oktatás digitális transzformációját, a hallgatói adatok mesterséges intelligenciával való elemzése alapján adat-alapú oktatásfejlesztési intézkedések kerülnek megfogalmazásra. A pedagógiai innováció keretében fenntarthatósági és intelligens szakosodás témájú modulok kerülnek kifejlesztése és ezek oktatása megindul, mesterséges intelligencia alapú elemzések alapján tanterv- és tartalom-modernizálás történik, a képzések gyakorlóhelyi eszközellátása javul, valamint számos téren fejlődik az egyetem nemzetközi láthatósága.

Kapcsolat

Aktuális felhívások

A Soproni Egyetem Külügyi Igazgatósága pályázatot hirdet a Soproni Egyetem alap, mester vagy doktori programban tanuló, grafikai tapasztalattal rendelkező hallgatói részére az Egyetem nemzetközi promóciós anyagainak szerkesztése céljából.

TOVÁBB A FELHÍVÁSHOZ

A Soproni Egyetem minőségi publikációs tevékenység ösztönzése témakörben az alábbi két pályázatot hirdeti:

(1)   „Pályázati felhívás a Soproni Egyetem magas minőségű publikációk elismerésére RRF-SOE-DTO keretében” című felhívás a megjelentetett cikkek szerzőinek jutalmazását célozza.

(2)   „Pályázati felhívás a Soproni Egyetem magas minőségű publikációk megjelenésének finanszírozására RRF-SOE-DTO keretében” című felhívás a cikkek megjelentetését támogatja.

A pályázati felhívás részletes feltételeit az alábbi linken elérhető felhívások tartalmazzák:

https://www.uni-sopron.hu/palyazat-publikaciok-elismeresere-rrf

https://www.uni-sopron.hu/palyazat-publikaciok-megjelenesere-rrf

Sikeres és eredményes pályázati időszakot kívánunk!